• Ring på
    (+45) 888 26 888

  • Åbningstid
    Man - fre 9.00 - 16.00Splitleasing er til dig der bruger bilen både i erhverv og privat

Splitleasing

Har du et kørselsmønster, hvor du kører flere erhvervsmæssige kilometer end private, kan splitleasing være en fordel. Regnestykket kan være mere eller mindre fordelagtigt i forhold til en flexleasing. Alt efter køretøjets beskatningsgrundlag. Det er altså meget forskelligt, hvorvidt splitleasing passer til dig.

Har man relativt få private kilometer i en dyr firmabil, vil man opleve, at splitleasing er økonomisk hensigtsmæssigt og formålstjenligt i forhold til at blive beskattet af fri bil. Modellen anvendes oftest ved dyre biler, hvor det er dyrt at blive beskattet af fri bil. Modellen har størst gevinst ved en meget begrænset privat anvendelse (op til ca.35 %).


Fordel udgifterne mellem privat og arbejde

Splitleasing er en leasingmetode, der gør det muligt at fordele udgifterne mellem en arbejdsgiver og brugeren af køretøjet. Metoden benyttes ofte i stedet for den mere kendte leasingmodel, hvor medarbejderen vil blive beskattet af køretøjet. Det betyder, at du via et leasingselskab deler udgifterne til alle leasingydelser. Arbejdsgiver og den ansatte deler omkostningerne til leasing, og drift af bilen imellem sig. Arbejdsgiver betaler for de erhvervsmæssigt kørte kilometer, og den ansatte betaler for de privat kørte kilometer. Principielt er det to selvstændige leasingaftaler, der administreres via en elektronisk kørebog og afregnes en gang om måneden. Dette gør, at man, som ansat, ikke bliver beskattet af leasingbilen.


Hvor er de største fordele

Det medfører således, at alle driftsomkostninger bliver delt imellem arbejdsgiver og arbejdstager. Dermed kan firmaet spare en betydelig del af udgifterne til en firmabil.

Arbejdsgiveren og arbejdstageren modtager begge en månedlig faktura i forhold til den aktuelle anvendelse af bilen i den forgangne måned. Der bliver lavet to ens leasingkontrakter, henholdsvis en kontrakt med arbejdsgiver samt en kontrakt med arbejdstager.


Hvem betaler hvad?

Leasingkontrakter som arbejdsgiver og arbejdstager deler mellem sig er populære – men bemærk risici. Med splitleasing kan man køre privat i firmabil uden beskatning, da den private kørsel er dækket af den private aftale, som arbejdstager har tegnet med leasingselskabet.

Du sparer således skatten af fri bil, men skal i stedet betale den private andel af omkostningerne ved splitleasing som f.eks.: Førstegangsydelser, leasingydelser, brændstof, forsikringer og grøn ejerafgift.. Alle driftsomkostninger bliver delt mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Dermed kan firmaet spare en betydelig del af udgifterne.

Arbejdsgiveren og arbejdstageren modtager begge en månedlig faktura i forhold til den aktuelle anvendelse af bilen i den forgangne måned. Der bliver lavet to ens leasingkontrakter, henholdsvis en kontrakt med arbejdsgiver samt en kontrakt med arbejdstager.


Formalitetskrav

SKAT har accepteret, at splitleasing ikke fører til beskatning af fri bil, under forudsætning af at en række krav er opfyldt. Der er tale om formalitetskrav til de indgåede leasingaftaler og der stilles krav om et kørselsregnskab, som danner grundlag for fordelingen mellem erhvervsmæssig og privat kørsel.

Der skal føres et kørselsregnskab dagligt, via en GPS-tracker gør vi det let for dig at registrere din kørsel.

Følgende skal logges:

* Dato for kørslen

* Kilometertal noteres ved den daglige kørsels begyndelse

* Kilometertal noteres ved den daglige kørsels afslutning

* Fordeling mellem erhvervsmæssig og privat kørsel

* For den erhvervsmæssige kørsel skal bestemmelsessteder og notater anføres, der sandsynliggør og dokumenterer regnskabets rigtighed.

Den tilknyttede elektronisk kørebog (logfil) skal sendes ind til os senest den 5. i den efterfølgende måned. for at vi kan lave den helt rigtige månedlige. fordeling på de faktuelle kørte kilometer.