• Ring på
    (+45) 888 26 888

  • Åbningstid
    Man - fre 9.00 - 16.00Flexleasing og hvorfor det kan betale sig

Ved flexleasing betaler men kun registreringsafgift for den periode, du ønsker at benytte bilen i. Derved opnår du en lavere kapitalbinding, i forhold til at betale den fulde afgift. Her kan du se hvor mange % pr. md. der skal betales til SKAT for at benytte sig af Flexleasing modellen frem for at betale den fulde afgift med det samme (150%).

Biler, der kører på en flexleasing aftale, har almindelige danske nummerplader på. Forskellen er, at der kun skal betales registreringsafgift i den periode, hvor køretøjet benyttes på danske plader. Når bilen, efter endt periode skal sælges, står den uden dansk registreringsafgift. Det gør det nemt at annoncere og sælge bilen i andre lande end Danmark; såsom Sverige og Tyskland, eller vider til en ny leasing tager. Jo dyrere bilen er, desto bedre kan det betale sig at indgå en flexleasing aftale. Besparelsen ligger i afskrivningsgrundlaget. På en 24 måneders periode kan du spare op til 30 % set i forhold til du have købt køretøjet kontant.

Ved flexleasing betaler men kun registreringsafgift for den periode, du ønsker at benytte bilen i. Derved opnår du en lavere kapitalbinding, i forhold til at betale den fulde afgift. Her kan du se hvor mange % pr. md. der skal betales til SKAT for at benytte sig af Flexleasing modellen frem for at betale den fulde afgift med det samme (150%).


Betal kun for de faktiske afskrivninger

Der afskrives på bilens værdi, som var den uden dansk afgift (ca. 40 % af prisen). Dette betyder en stor besparelse på selve afskrivningen. Du betaler leasingydelsen samt afskrivningen pr. måned. Dette sker helt naturligt, da det er et krav fra SKAT. Inkl. de månedlige ydelser, er der lagt en forventet afskrivning på køretøjet.

Ved flexleasing betaler du, som leasingtager, kun for den faktiske afskrivning, der måtte være på køretøjet. Og ikke som med en ”almindelige” fuld afgifts bil, hvor der afskrives på afgiften. Vi lægger derfor en afskrivning ind i flexleasing aftalen, som vi sammen har vurderet, er realistisk for denne type bil og det kørselsbehov du har. Dette betyder, at vores kontrakter giver så klart et billede som muligt af de faktiske omkostninger, der måtte være i flexleasing perioden. Man skal dog også passe på med at afskrive for meget, da alt afskrivning er belagt med moms, og man så kommer til at betale for meget.

At udregne den pris ligger ude i fremtiden og afhænger af hvor godt bilen bliver vedligeholdt og hvor mange kilometer der køres i den. Her finder vi nok det mest kritiske ved flexleasing der har afsæt i finansiel leasing. Restværdi er den pris, bilen skal sælges til uden registreringsafgift, når leasingperioden er slut.


Undgå stor kapitalbinding

Med flexleasing undgår du en stor kapitalbinding i forhold til at købe et køretøj. Dette betyder at afskrivningsgrundlaget bliver en del mindre, og det er her den store besparelse ligger. Med en flexleasing aftale bliver det meget nemmere at afsætte bilen efter endt leasing periode - både i Danmark og i udlandet. Hvad enten det er dig eller os, der står for salget. Dette skyldes, at der ikke er afgift på køretøjet efter endt leasingperiode. Det betyder, at risikoen for større afskrivninger er minimeret og at køretøjet, uden besvær, også kan sælges i udlandet. Her er et væsentligt større køberklientel.


Hjælp til salg og eksport af bil

Vores eksport service sker normalt i forbindelse med” Sale and Lease back leasing” (se beskrivelse herunder). Vores service kan naturligvis også benyttes, hvis bilen ikke kan sælges i Danmark med fuld afgift, og du ønsker at sælge den i udlandet. Biler med fuld dansk afgift eksporteres til Sverige eller Tyskland for at få den danske afgift retur fra SKAT. Hvis bilen derefter skal have danske plader på, i forbindelse med en flexleasing aftale, importeres den igen til leasingselskabet.

Har du købt din bil med dansk afgift, kan vi hjælpe dig med at eksportere den og derved få registreringsafgiften tilbage. Når bilen, efter eksporten, står uden dansk afgift kan du, via os, lease den på en flexleasing aftale. Vælger du at eksportere dit køretøj ud af Danmark, og dermed få afgiften retur, tilbagebetales 85 % af registreringsafgiften af den vurderede afgift. Grunden til at du kun får 85 % tilbage i afgift er, at SKAT beregner en straf på 15 % for at betale afgift tilbage. Har du eksempelvis et køretøj med en handelspris på 1 million kr., er den vurderede registreringsafgift ca. 580.000 kr. Der vil derefter blive udbetalt ca. 480.000 kr. tilbage for afgiften.


Proceduren for eksport ser således ud:

* Bilen købes ind i Breinholt & Ree Leasing med fuld afgift

* Breinholt søger afgiften tilbage hos SKAT

* Bilen sælges og leveres i Sverige

* Der indgås en flexleasing aftale med Breinholt og depositum indbetales

* Afgiften tilbagebetales

* Bilen leveres med danske plader på til kunden


Sale and lease back

Har du selv fundet en bil fra et land inden for EU, køber vi den gerne af dig – det hedder ”Sale and Lease back”. Ved ”Sale and Lease back”, skal bilen indleveres til et af vores værksteder for at blive verificeret. Dette tager typisk en dag og sikrer, at den bil du har købt, også er den der står i papirerne. Herefter tegner vi en leasing aftale som gør, at du kommer ud at køre på forholdsmæssig afgift, altså en flexleasing aftale. Mange ønsker selv at finde deres bil, men Breinholt & Ree Leasing kan naturligvis også hjælpe dig. Vi har et stort netværk. Det giver dig tryghed for, at varen er i orden.