Flexleasing og hvorfor det kan betale sig


I korte træk går flexleasing ud på, at du kun betaler dansk registreringsafgift for den periode, du ønsker at benytte bilen i. Derved opnår du en lavere kapitalbinding, i forhold til at betale den fulde afgift. Biler, der kører på en flexleasing aftale, har almindelige danske nummerplader på. Forskellen er, at der kun skal betales registreringsafgift i den periode, hvor køretøjet benyttes på danske plader. Når bilen, efter endt periode skal sælges, står den uden dansk registreringsafgift. Det gør det nemt at annoncere og sælge bilen i andre lande end Danmark; såsom eksempelvis Sverige og Tyskland.

Jo dyrere bilen er, desto bedre kan det betale sig at indgå en flexleasing aftale. Besparelsen ligger i afskrivningsgrundlaget. På en 24 måneders periode kan du spare op til 30 % set i forhold til du havde købt køretøjet kontant.

Betal kun for de faktiske afskrivninger


Ved flexleasing betaler du, som leasingtager, kun for den faktiske afskrivning, der måtte være på køretøjet. Og ikke som med en ”almindelige” ’dansk bil, hvor der afskrives på afgiften. Vi lægger derfor en afskrivning ind i flexleasing aftalen, som vi har vurderet er realistisk for denne type bil. Dette betyder, at vores kontrakter giver så klart et billede som muligt af de faktiske omkostninger, der måtte være i flexleasing perioden.

Der afskrives på bilens værdi, som var den uden dansk afgift (ca. 40 % af prisen). Dette betyder en stor besparelse på selve afskrivningen. Du betaler leasingydelsen samt afskrivningen pr. måned. Dette sker helt naturligt, da det er et krav fra SKAT. Inkl. de månedlige ydelser, er der lagt en forventet afskrivning på køretøjet.

Undgå stor kapitalbinding


Med flexleasing undgår du en stor kapitalbinding i forhold til at købe et køretøj. Dette betyder at afskrivningsgrundlaget bliver en del mindre, og det er her den store besparelse ligger. Med en flexleasing aftale bliver det meget nemmere at afsætte bilen efter endt leasing periode - både i Danmark og i udlandet. Hvad enten det er dig eller os, der står for salget. Dette skyldes, at der ikke er afgift på køretøjet efter endt leasingperiode. Det betyder, at risikoen for større afskrivninger er minimeret og at køretøjet, uden besvær, også kan sælges i udlandet. Her er et væsentligt større køberklientel.

Hjælp til salg og eksport af bil


Har du købt din bil med dansk afgift, kan vi hjælpe dig med at eksportere den og derved få registreringsafgiften tilbage. Når bilen, efter eksporten, står uden dansk afgift kan du, via os, lease den på en flexleasing aftale. Vælger du at eksportere dit køretøj ud af Danmark, og dermed få afgiften retur, tilbagebetales 85 % af registreringsafgiften af den vurderede afgift. Grunden til at du kun får 85 % tilbage i afgift er, at SKAT beregner en straf på 15 % for at betale afgift tilbage. Har du eksempelvis et køretøj med en handelspris på 1 million kr., er den vurderede registreringsafgift ca. 580.000 kr. Der vil derefter blive udbetalt ca. 480.000 kr. tilbage for afgiften.

Vores eksport service sker normalt i forbindelse med” Sale and Lease back leasing” (se beskrivelse herunder). Vores service kan naturligvis også benyttes, hvis bilen ikke kan sælges i Danmark med fuld afgift, og du ønsker at sælge den i udlandet. Biler med fuld dansk afgift eksporteres til Sverige eller Tyskland for at få den danske afgift retur fra SKAT. Hvis bilen derefter skal have danske plader på, i forbindelse med en flexleasing aftale, importeres den igen til leasingselskabet.

Proceduren for eksport ser således ud:


* Bilen købes ind i Breinholt & Ree Leasing med fuld afgift
* Breinholt søger afgiften tilbage hos SKAT
* Bilen sælges og leveres i Sverige
* Der indgås en flexleasing aftale med Breinholt og depositum indbetales
* Afgiften tilbagebetales
* Bilen leveres med danske plader på til kunden

Sale and lease back


Har du selv fundet en bil fra et land inden for EU, køber vi den gerne af dig – det hedder ”Sale and Lease back”. Ved ”Sale and Lease back”, skal bilen indleveres til et af vores værksteder for at blive verificeret. Dette tager typisk en dag og sikrer, at den bil du har købt, også er den der står i papirerne. Herefter tegner vi en leasing aftale som gør, at du kommer ud at køre på forholdsmæssig afgift, altså en flexleasing aftale. Mange ønsker selv at finde deres bil, men Breinholt & Ree Leasing kan naturligvis også hjælpe dig. Vi har et stort netværk. Det giver dig tryghed for, at varen er i orden.