Her finder du et par faqs omkring omkring hvad det vil sige at flexlease sin bil.


Hvorfor er de så stor forskel på den mdr. leasing ydelse, hos de forskellige leasing selskaber?


Svar: Vi bruger hele din 1. gangs ydelse til at nedskrive din restværdi i bilen med. Vi bruger den til at nedskrive bilen med og ikke andet. Det betyder, at du efter endt leasing periode har den rigtige markedspris på bilen. Andre leasingudbydere får fortjeneste af i 1.gangsydelsen og bruger derefter resten til at bringe din leasingydelse ned med. Dette giver en meget høj restværdi, som ikke stemmer overens med markedsprisen.

Der er mange små forhandlere, der tilbyder flexleasing. Hvad skal jeg være opmærksom på?


Svar: Du skal være opmærksom på, om leasing selskabet er et reelt leasingselskab – eller om bare en er forhandler, der henter biler fra Tyskland og sælger dem vider til et leasingselskab. Er det det, ender du helt sikkert med en noget større regning, da der således er to firmaer, som skal leve af salget. Vær her opmærksom på bilens indkøbs pris og restværdi. Tjek f.eks. om de tyske priser er den rigtige pris.

Er det muligt at stoppe før kontrakten udløber?


Svar: Nej, medmindre du misligholde din aftale - eller hvis bilen bliver totalskadet, så kan vi stoppe aftalen før tid.

Hvorfor ikke lease over en længere periode?


Svar: Ofte kan det bedst betale sig at indgå en leasingaftale på 12 mdr., da bilen har en økonomisk gevinst ved at få en revurdering af SKAT. Dette gælder især bilen i den dyre ende. Ved billigere biler aftaler vi også leasing perioden som er længere. Ofte 24 mdr.

Hvorfor skal bilen afskrives så meget?


Svar: Det er for at holde markedsværdien, så bilen efter endt leasing ikke står for dyrt i forhold til markedet. Derved undgår du en ekstra opkrævning, når bilen skal sælges.

Hvorfor er der så stor forskel på oprettelsesomkostninger hos de forskellige leasingselskaber?


Svar: Det skyldes, at der er forskel på hvordan leasingselskabet finder deres fortjeneste. Det kan f.eks. være i forhold til en kontraktoprettelse, bilens værdi, rente omkostninger og høje indkøbspris på bilen.

Hvad sker der efter endt leasing? Skal jeg selv afvikle bilen?


Svar: Du som kunde skal selv anvise 3. part til køb af bilen. Men vi kan også hjælpe dig. Det kan f.eks. være i forhold til at købe bilen til lager. Vi kan også hjælpe med at sætte bilen på en stilstandsaftale eller sælge den videre via vores netværk.

Hvorfor har I faktureret mig for grøn ejerafgift?


Svar: SKAT sender opkrævning for grøn ejerafgift til din E-boks. Hvis du ikke betaler inden for betalingsfristen, opkræver SKAT os, som ejer af bilen, hvorefter vi fakturerer dig for den grønne ejerafgift.

Kan I ikke splitte min fartbøde i henhold til den faktiske kørsel på min splitleasingaftale, så jeg ikke selv skal betale det hele?


Svar: Desværre ikke. Bøder er altid personlige, så derfor opkræves du selv privat for 100% af beløbet via din splitleasingaftale.